میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران از هیات شورای راهسازان کشورهای مشترکالمنافع
| تاریخ ارسال: 1402/2/16 |
میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران از هیات شورای راهسازان کشورهای مشترکالمنافع
سیزدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، دانشگاه علم و صنعت ایران، میزبان هیات بین دولتی شورای راهسازان کشورهای مشترکالمنافع در سالن جلسات مجموعه همایشهای بینالمللی امام رضا (ع) بود.
در ششمین گردهمایی بینالمللی راه ابریشم که با حضور اعضای شورای حمل و نقل کشورهای مشترکالمنافع برگزار شد، دکتر افندیزاده (معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی)، دکتر منصوری (رئیس اداره همکاریهای چندجانبه تجاری وزارت امور خارجه)، دکتر حسینی (رئیس کمسیون حمل و نقل و لجستیک اتاق بازرگانی ایران) دکتر یونسیان (معاون پژوهشی و تعاملات صنعتی دانشگاه)، دکتر گلشنخواص (مدیر دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی)، دکتر باقری (رئیس واحد کیش، چابهار و ارس دانشگاه علم و صنعت ایران) تعدادی از اعضای هیات علمی دانشکدههای مهندسی عمران و راهآهن دانشگاه و همچنین مدیران شرکتهای راه و ساختمان از کشورهای ایران، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان حضور داشتند.
در ابتدای این جلسه مدیر دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه به مهمانان دانشگاه خوشامد گفت و دستور جلسه را تبیین کرد. پس از آن، دکتر یونسیان (معاون پژوهشی و تعاملات صنعتی دانشگاه)، در سخنانی با بیان این مطلب که سرزمین دانشگاه علم و صنعت ایران، متعلق به حمل و نقل است؛ به معرفی توانمندیهای منحصر به فرد دانشگاه در زمینههای حمل و نقل پرداخت و گفت: حوزه حمل و نقل، در رأس برنامههای توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه در ۱۰ سال آینده قرار گرفته است و نهادهای بالادستی، اعم از وزارت عتف و وزارت راه و شهرسازی، حامی جدی برنامههای توسعهای دانشگاه در حوزه حمل و نقل هستند.
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد: ایران زیرساختهای خوبی در بحث حمل و نقل جادهای، ریلی و دریایی دارد و توسعه حمل و نقل، باعث افزایش توسعه اقتصادی کشورها و همکاری مشترک خواهد شد.
پس از آن دکتر کریماف (رییس شورای بین دولتی مدیریت راه کشورهای مشترک المنافع) ضمن معرفی مهمانان خارجی حاضر در نشست، بر اهمیت همکاری مشترک کشورهای مشترکالمنافع تاکید نمود. در ادامه، دکتر منصوری (مدیر تعاملات بینالملل وزارت امور خارجه) به بیان ارتباط مسایل بینالملل و ژئوپلیتیک پرداخت. وی گفت: تعداد زیادی از کشورهای همسایه ما بویژه در آسیای میانه به دلیل محصور بودن در خشکی، برای ارتباط با جهان نیازمند همکاری سایر کشورها هستند و جمهوری اسلامی ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، این امکان را دارد که در هر دو حوزه سیاستهای بحری و بری، مزیتهایی را برای کمک به توسعه حمل و نقل ترانزیت به کشورهای منطقه ارایه دهد.
در ادامه، هریک از اعضای حاضر در نشست به ارائه نقطهنظرات و برخی از دستاوردهای خود پرداختند. این جلسه در نهایت با سخنرانی پایانی توسط دکتر باقری (عضو هیات علمی دانشکده مهندسی راهآهن) ادامه پیدا کرد و پس از صرف ناهار خاتمه یافت.