رویداد روز بین‌الملل دانشگاه علم و صنعت ایران، با حضور مهمانان ویژه برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1404/2/3 | 
رویداد روز بین‌الملل دانشگاه علم و صنعت ایران، با حضور مهمانان ویژه برگزار شد


رویداد «روز بین‌الملل دانشگاه علم و صنعت ایران» و تقدیر از سرآمدان حوزه بین‌الملل، روز دوشنبه یکم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، در آمفی تئاتر شهید بهرامی برگزار شد.
در این رویداد که با حضور میهمانانی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان امور دانشجویان، نمایندگان برخی از سفارتخانه‌های خارجی، اعضای هیأت علمی و جمعی از دانشجویان برگزار شد؛ ضمن معرفی اقدامات، برنامه‌ها و ظرفیت‌های دانشگاه در حوزه بین‌الملل، از فعالان برتر این عرصه از میان دانشکده‌ها، اساتید و یاوران علمی، مطابق آیین‌نامه انتخاب سرآمدان حوزه بین‌الملل دانشگاه (مصوب سال ۱۴۰۳) تقدیر به عمل آمد. همچنین یکی از چهره‌های ماندگار ملی کشور مورد تجلیل قرار گرفت.
سخنران اول این رویداد، دکتر محمودمهرداد شکریه (سرپرست دانشگاه) بود. وی با خیر مقدم گویی به میهمانان ویژه و حاضران در مراسم، در بخش اول سخنان خود به تبیین نکاتی با تاکید بر روابط بین‌الملل از منظر قرآن پرداخت و گفت: وقتی به قران مراجعه و با دید خاص روابط بین‌الملل در آیات می‌نگریم، مشاهده می‌کنیم که موضوعاتی مانند روابط با دولت‌های اسلامی و غیر اسلامی، وفای به عهد، اولویت صلح نسبت به جنگ، رابطه منطقی با کشورهای دیگر و نه سلطه، عدم تحمیل عقیده، مصونیت دیپلماتیک و مواردی از این دست در قرآن آورده شده و آیات کاملا پاسخگو هستند.

 

سرپرست دانشگاه در بخش دیگر سخنان خود به رویکردهای دیپلماسی علم و فناوری اشاره کرد و گفت: یک رویکرد، استفاده از دیپلماسی برای پیشرفت علم در کشور است که طی آن، با کشورهای صاحب علم و تکنولوژی برای تقویت علم و فناوری کشور خود ارتباط برقرار می‌کنیم و رویکرد دوم، استفاده از علم و فناوری برای پیشبرد اهداف دیپلماسی است. وی افزود: ما در جایگاه فعلی خود به‌دلیل تحریم، دسترسی آزاد به برخی کشورها نداریم درچنین شرایطی می‌توانیم با قطب‌های فناوری دیگر دنیا اتحاد منطقی برقرار کنیم.
دکتر شکریه اظهار داشت: توصیه جدی دارم که دانشکده‌هایی مانند مهندسی پیشرفت و مهندسی صنایع، به این مباحث بپردازند و با تحقیقات جدی و به عنوان اتاق فکر دولت، راهکار و ایده ارائه دهند.
سرپرست دانشگاه با بیان این مطلب که امروز الحمدالله مقالات محققین ما دوش به دوش رقبای ما در جهان در مجلات بین‌المللی حضور دارد، گفت: اگرچه عقب افتادگی‌ها را جبران کرده‌ایم، اما هنوز تا قله‌ها فاصله بسیار است. وی تصریح کرد: پذیرش دانشجویان از کشورهای دیگر و تربیت نیروهای انسانی زبده‌ای که بتوانند به کشورهای خود خدمت کنند، بخشی از نظام بزرگ اسلامی است که ان‌شاءالله روزی در جهان به عنوان ابرقدرتی ایجاد خواهد شد و ما شاهد شکوه از دست رفته ۵۰۰ سال اخیر خواهیم بود و برمی‌گردیم به اینکه ادعا کنیم اسلام در جهان، حرفی نو برای گفتن دارد و با وجود آن که این حرف ۱۴۰۰ سال پیش گفته شده، می‌تواند هزاران سال دیگر نو باشد.
سرپرست دانشگاه با تاکید بر اینکه قدرتمندی امروز کشورها بر پایه علم و فناوری است، افزود: دانشگاه علم و صنعت ایران دانشگاهی است که نیروهای زبده ایرانی و غیر ایرانی تربیت کرده و امیدواریم این مسیر ادامه پیدا کند. وی با ابراز امیدواری از اینکه این جلسات به جلسه همفکری با کشورهای دیگر تبدیل شود، از برگزارکنندگان رویداد روز بین‌الملل دانشگاه تقدیر کرد.

 

دیگر سخنران این رویداد، دکتر گلشن خواص (مدیر دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی) بود که گزارشی از عملکرد بین‌المللی دانشگاه و برنامه‌های آینده نزدیک دانشگاه در این حوزه ارایه داد. وی ماموریت‌های حوزه بین‌الملل دانشگاه را در ۴ محور: گسترش تعاملات بین‌المللی؛ افزایش جذب دانشجوی بین‌المللی؛ رتبه‌بندی دانشگاه در سطح ملی و بین المللی و بین المللی‌سازی دانشگاه، دسته‌بندی کرد و با بیان این مطلب که در حوزه گسترش تعاملات بین‌الملل، بیش از ۱۵۰ مورد تفاهم‌نامه در طی سال‌ها منعقد شده است، گفت: در یکی دو سال گذشته، بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های مختلف در سراسر جهان منعقد شده که فعال است. وی ضمن اشاره به میزبانی هیأت‌های خارجی و حضور دانشگاه در نشست‌های بین‌المللی در داخل و خارج از کشور گفت: ما در دانشگاه علم و صنعت ایران دبیرخانه کنسرسیوم ۵ دانشگاه برتر صنعتی کشور (UT۵) را داریم و امور مرتبط با عضویت دانشگاه در سازمان‌های مختلف بین‌المللی نظیر اتحادیه دانشگاه‌های‌ راه ابریشم، اتحادیه دانشگاه‌های جهان اسلام، اتحادیه دانشگاه‌های آسیا و اقیانوسیه و اتحادیه دانشگاه‌های جهان را از اموری برشمرد که توسط دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی اتفاق می‌افتد.
دکتر گلشن خواص در گزارش خود، گردآوری و انتشار گزارش‌هایی که عملکرد دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی دانشکده‌ها را در حوزه بین الملل نشان می‌دهد، همکاری در جذب دانشجویان بین‌المللی به صورت مشترک با پردیس دانشگاهی و دانشکده‌ها و افزایش تعداد کارگزاران جذب دانشجویان غیر ایرانی به ۸ کارگزار و همچنین پایش و نظارت در حوزه‌های مربوط به دانشجویان غیر ایرانی را از دیگر وظایف و عملکردهای دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی اعلام کرد. وی توضیح داد: دانشگاه علم و صنعت ایران، در قالب اتحادیه راه ابریشم در فروردین‌ماه سال گذشته به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای، با دانشگاه‌های سایر کشورهای عضو، پیمان همکاری منعقد نمود که این افتخاری برای دانشگاه علم و صنعت ایران بوده است.
دکتر گلشن خواص گفت: تدوین وب‌سایت اصلی دانشگاه به ۵ زبان، در دستور کار این دفتر قرار دارد و با همکاری روابط عمومی دانشگاه و مرکز فاوا، در مرحله اجراست. وی فعال‌سازی لینکدین دانشگاه با ظرفیت فعلی ۶۳ هزار دنبال کننده را از دیگر اقدامات انجام شده در این دفتر گزارش کرد و تاکید نمود: لینکدین دانشگاه، ابزار بسیار خوب ارتباط با پژوهشگران و به ویژه محققان خارج از کشور و ظرفیت خوبی برای اطلاع‌رسانی فعالیت دانشگاه است.
مدیر دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی افزود: در حوزه رتبه‌بندی، با همت عالی همه اعضای هیأت علمی و مدیریت‌های وقت و فعلی دانشگاه موفق شدیم در بهترین وضعیت رتبه‌بندی دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی از ابتدا تا کنون قرار گیریم. وی افزود: همچنان که مطابق اعلام روز گذشته موسسه استنادی پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان رتبه نخست دانشگاه‌های صنعتی کشور معرفی شد. همچنین در نظام‌های رتبه‌بندی‌ دیگر نظیر تایمز، کیو اس، شانگهای و لایدن، وضعیت خوبی داریم و در بین دانشگاه‌های صنعتی کشور نیز در لایدن رتبه ۱ و در دیگر نظام‌های رتبه‌بندی، رتبه‌های ۲ یا ۳ را داریم که باعث افتخار است.
دکتر گلشن خواص ضمن اشاره به نظم‌دهی فعالیت بخش‌های مختلف مشارکت‌کننده در فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه، گفت: سعی کردیم برنامه دوره‌های مشترک را در دستور کار قرار دهیم و فعلاً با دو دانشگاه عراقی مذاکره و با یک دانشگاه، تفاهم‌نامه منعقد شده که بر اساس آن در سه رشته مهندسی کامپیوتر- هوش مصنوعی، ریاضی کاربردی و مهندسی شیمی- طراحی فرایندها در مقطع کارشناسی‌ارشد، اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران از سپتامبر سال جاری -در صورت نهایی شدن مجوزهای داخلی کشور عراق- در کشور عراق تدریس می‌کنند و دانشجویان برای دوره پایان‌نامه، مدتی در دانشگاه علم و صنعت ایران خواهند بود.
دکتر گلشن خواص گفت: اتفاق مهم دیگری که می‌تواند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار باشد و تا چند ماه دیگر و در سال ۲۰۲۶ شاهد آن خواهیم بود، میزبانی دانشگاه علم و صنعت ایران از «اولین المپیاد هوش مصنوعی دانشگاه‌های جهان اسلام»، با حضور تیم‌هایی از ۵۷ کشور اسلامی است که به تازگی در CINVU که یکی از ارکان کامستک (بازوی علمی سازمان همکاری‌های اسلامی) است مصوب شده است.
مدیر دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی در بخش پایانی سخنان خود، به روند تصویب آیین‌نامه سرآمدان بین‌الملل دانشگاه اشاره و گفت: جلسه امروز، اولین مراسم تقدیر از سرآمدان حوزه بین‌الملل دانشگاه است و  مطابق آیین‌نامه، به منتخبین عضو هیأت علمی، ۴۰۰ امتیاز پژوهانه بین‌الملل و به دانشکده منتخب ۱۲۵۰ امتیاز پژوهانه برای تجهیز دانشکده جهت انجام فعالیت‌های بین‌المللی اختصاص می‌یابد.

 

در ادامه این مراسم، دکتر رضایی‌فر (رئیس مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت عتف)، ضمن تبیین چالش‌های اصلی حوزه تعاملات بین‌الملل، به فرصت‌های دستیابی به مرجعیت علمی در حوزه تعاملات بین‌المللی اشاره کرد. وی گفت: چیزی که قطعاً احتیاج داریم این است که نگاه زنجیروار علم و فناوری را بتوانیم داشته باشیم و از مهمترین رویکردهایی که می‌توانیم داشته باشیم تعریف مسیر راه برای زنجیره آموزش، علم و فناوری است.
رئیس مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت عتف توضیح داد: در سامانه نظام ایده‌ها و نیازها (نان)، پژوهش‌های تقاضامحور بین‌المللی در حال برنامه‌ریزی است و از برنامه‌های مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، حمایت از تحقیقات مشترک علمی با مراکز و اعضای هیات علمی خارج از کشور را برشمرد. وی افزود: با برخی کشورها، مدل متقابلی را تعریف کرده‌ایم که در حال گسترش آن هستیم؛ مثلاً با کشور ترکیه، طرح شمس تبریزی و با دانشگاه کازان روسیه و آکادمی علوم تاتارستان، طرح فارابی را داریم و با کشور عراق نیز طرح‌های مشترک تعریف و در حال تدوین و رایزنی هستیم.

 
 

سخنرانی آقای دکتر یاسر عبدالزهراء (رایزن علمی و فرهنگی کشور عراق در ایران)، بخش بعدی این رویداد بود. وی گفت: اگر بخواهیم به روند مناسبات دو کشور بنگریم، خواهیم دید که سطح روابط در همه ابعاد، بسیار بالاست و به نوعی تکامل استراتژیک در حال حرکت هستیم که گویا مرز و جغرافیای دو کشور و ملت دیگر معنایی ندارد.
رایزن علمی عراق در ایران، با بیان این مطلب که در حال حاضر بیش از ۸۰ هزار دانشجوی عراقی که حدود ۸۵ درصد آنان در تحصیلات تکمیلی درس می‌خوانند، با هزینه شخصی خود در حدود ۶۷ دانشگاه جمهوری اسلامی ایران در حال تحصیل هستند، تاکید کرد: نه تنها ظرفیت و پتانسیل بسیار بالای مناسب علمی جمهوری اسلامی ایران، بلکه ارزش فرهنگی برای ما مهم است. وی افزود: در یک و نیم سال گذشته بیش از ۱۷۵ تفاهم‌نامه در دو نشست هفته علم ایران و عراق در مشهد و کربلا امضا شده که امیدواریم به سمت اجرایی شدن در حرکت باشد.
دکتر عبدالزهرا تصریح کرد: دانشگاه علم و صنعت ایران جزو اولویت‌های استراتژیک علمی ماست و شاهد هستیم که این دانشگاه، در رتبه اول دانشگاه‌های ایرانی مورد تایید کشور عراق است. وی ابراز امیدواری کرد دانشگاه علم و صنعت ایران، سهم بیشتری از جذب دانشجوی عراقی را به خود اختصاص دهد و با اشاره به رایزنی‌های انجام شده با وزارت امور خارجه برای برگزاری دوره‌ آموزشی توسط اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران در کشور عراق، گفت: البته تبادل استاد و دانشجو، پایین‌ترین سطح روابط است.

 

دکتر پیمان صالحی (معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری) آخرین سخنران این رویداد بود که با موضوع «رؤیت‌پذیری و روابط بین‌الملل» سخنرانی کرد. وی گفت: یکی از اولویت‌های وزارت علوم به ویژه در حوزه فناوری، بحث دیپلماسی علمی به معنی ارتباطات بین‌المللی علمی با کشورهای جهان به شکل برد- برد است و اگر می‌خواهیم در حوزه دیپلماسی علمی تعامل برد- برد داشته باشیم، موضوع مهم این است که دیده شویم.
معاون پژوهشی وزارت علوم توضیح داد که تعداد کل مجلات نمایه شده کشور در پایگاه علمی اسکوپوس، در طول ۲۵ سال، ۱۰۱ مجله بوده که در سه سال گذشته، در راستای افزایش رؤیت‌پذیری، ۱۰۷ مجله به آن اضافه شده است.

 

تقدیر از ۵۰ سال تلاش بی‌وقفه دکتر علی کاوه (چهره ماندگار مهندسی عمران کشور) در زمینه بین‌المللی سازی دانشگاه توسط معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، پخش پیام ویدئویی دکتر اسماعیل مهریار (رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در شرق آسیا، مستقر در چین)، با موضوع معرفی سیستم آموزش عالی و اکوسیستم علم و فناوری کشور چین؛ نمایش کلیپ دستاوردهای علمی بین‌المللی دانشگاه و اهدای پرچم حرم مطهر امام حسین (ع) توسط رایزن علمی کشور جمهوری عراق در ایران به سرپرست دانشگاه، دیگر بخش‌های این مراسم و تقدیر از سرآمدان بین‌الملل دانشگاه، پایان‌بخش این رویداد بود.
 

سرآمدان منتخب بین‌الملل دانشگاه در حوزه پژوهش:
۱. دکتر رضا سعادتی- عضو هیأت علمی دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر
۲. دکتر مجیدرضا آیت‌اللهی- عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی مکانیک

سرآمدان منتخب بین‌الملل دانشگاه در حوزه آموزش:
۱. دکتر سید رضا علمی حسینی- عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی
۲. دکتر حسن نادری- عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر

سرآمد بین‌المللی دانشگاه در مرجعیت  دیپلماسی علمی و تعاملات بین‌الملل:
دکتر وحید نیری- عضو هیأت علمی دانشکده فناوری‌های نوین

دانشکده منتخب سرآمد در حوزه فعالیت‌های بین المللی:
دانشکده مهندسی کامپیوتر

 

یاوران علمی منتخب حوزه بین‌الملل:
۱. نیره عبداللهی- پردیس دانشگاهی
۲. لیلا اشرفی- معاونت آموزشی
۳. محبوبه کیهانی فر- معاونت پژوهشی و تعاملات صنعتی
۴. دکتر حمیدرضا کریمی- دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی

دانشجویان سرآمد بین‌الملل:
۱. اعضای تیم دانشجویی RAILogis ا از دانشکده مهندسی راه  آهن که به سرپرستی  دکتر مرتضی باقری، در رویداد بین‌المللی هکاتون ریلی، رتبه اول خاورمیانه و سوم جهان را در چین کسب کردند، شامل: علی سمرقندی، مبینا لرستانی، سنا عنایتی، پانیذ مهدوی ساعی و سهیل جنگی زهی شستان.

 

۲. اعضای تیم دانشجویی Nexus از دانشکده مهندسی راه آهن که به سرپرستی دکتر مرتضی باقری در رویداد بین‌المللی هکاتون ریلی، رتبه اول خاورمیانه و سوم جهان را در سوئیس کسب کردند، شامل: پانته‌آ سبکتکین، پارمیس سبکتکین، علی سمرقندی و هانیه کاشف.

دانشگاه علم و صنعت ایران، برترین دانشگاه صنعتی کشور در رتبه‌بندی ملی ISC

 | تاریخ ارسال: 1404/1/31 | 
دانشگاه علم و صنعت ایران، برترین دانشگاه صنعتی کشور در رتبه‌بندی ملی ISC
                                         
بر اساس تازه‌ترین گزارش منتشرشده از سوی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) برای سال تحصیلی ۱۴۰۱۱۴۰۲، دانشگاه علم و صنعت ایران موفق شد در میان تمامی دانشگاه‌های صنعتی کشور، رتبه نخست را به خود اختصاص دهد.
این جایگاه افتخارآمیز، بار دیگر جایگاه ممتاز این دانشگاه را در منظومه آموزش عالی کشور تثبیت می‌کند و نشان‌دهنده توانمندی علمی، پژوهشی و مدیریتی آن در سطح ملی است.

 
در این رتبه‌بندی که برای نخستین‌بار با ساختاری نوین و تأکید بر نقش دانشگاه‌ها در پاسخگویی به نیازهای کشور و تحقق گفتمان انقلاب اسلامی تدوین شده، عملکرد ۱۳۶ دانشگاه (اعم از دولتی و غیردولتی) مورد ارزیابی قرار گرفته است. شاخص‌های این ارزیابی ملی در قالب شش معیار اصلی تنظیم شده‌اند: «آموزش» با ضریب ۲۵ درصد، «پژوهش» با ۲۰ درصد، «نوآوری و فناوری» ۱۵ درصد، «مرجعیت و دیپلماسی علمی و فناوری» ۱۵ درصد، «فرهنگی- اجتماعی و دانشجویی» ۱۵ درصد و در نهایت «مدیریت و بهره‌وری» با ضریب ۱۰ درصد.
 
لازم به ذکر است دانشگاه علم و صنعت ایران در این رقابت علمی گسترده، در چندین شاخص کلیدی از جمله پژوهش و دیپلماسی علمی، موفق شده رتبه نخست را در بین دانشگاه‌های صنعتی کشور کسب کند. این دانشگاه همچنین در شاخص‌های آموزش، مدیریت، و فعالیت‌های فرهنگی- اجتماعی نیز در زمره رتبه‌های برتر قرار دارد، که بیانگر عملکردی متوازن و همه‌جانبه است. در رتبه‌بندی کلی نیز که دانشگاه‌های جامع، صنعتی، هنر و کشاورزی را به صورت درهم بررسی می‌کند، این دانشگاه توانسته جایگاه پنجم ملی را از آن خود کند؛ جایگاهی که نشان از اثرگذاری و عمق نقش این نهاد علمی در سطح فراتر از حوزه تخصصی‌اش دارد.
 بی‌تردید، کسب این جایگاه برجسته، حاصل سال‌ها تلاش علمی پیگیر، پژوهش‌های هدفمند و دیپلماسی علمی هوشمندانه همه اعضای هیات علمی و نیز مدیریت راهبردی در سطوح مختلف دانشگاه است.
این موفقیت ملی را به خانواده بزرگ دانشگاه علم و صنعت ایران، اعم از اساتید ارجمند، دانشجویان پرتلاش، پژوهشگران خلاق و مدیران دلسوز، صمیمانه تبریک می‌گوییم و از درگاه خداوند متعال، تداوم این مسیر پر افتخار را در خدمت به علم، جامعه و آینده ایران اسلامی آرزو داریم.

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه علم و صنعت ایران با دانشگاه سالنتو ایتالیا

 | تاریخ ارسال: 1404/1/27 | 
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه علم و صنعت ایران با دانشگاه سالنتو ایتالیا
در راستای توسعه تعاملات علمی و بین‌المللی، روز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴، دانشگاه علم و صنعت ایران میزبان هیأتی از دانشگاه سالنتو ایتالیا بود.
 

این هیات متشکل از پروفسور فابیو پولیچه (رئیس دانشگاه) و پروفسور انریکو آسکالونه (عضو هیات علمی و باستان‌شناس برجسته این دانشگاه) بود. این دیدار با هدف بررسی زمینه‌های همکاری مشترک و تبادل تجربیات علمی و پژوهشی و در چند بخش، با حضور مسئولان ارشد دو دانشگاه برگزار شد.
در نشست اصلی که با حضور دکتر شکریه (سرپرست دانشگاه)، دکتر بوترابی (معاون فناوری، نوآوری و کارآفرینی)، دکتر گلشن خواص و دکتر ایار (مدیر و معاون دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی) در سالن جلسات ریاست برگزار شد؛ دکتر شکریه ضمن خوش‌آمدگویی به هیأت ایتالیایی و معرفی اجمالی توانمندی‌ها، ظرفیت‌ها و افتخارات علمی دانشگاه، بر لزوم گسترش همکاری‌های دوجانبه تأکید کرد. وی محورهای اصلی این تعاملات را در چهار حوزه شامل «تبادل اعضای هیأت علمی و دانشجو»، «تعریف فرصت‌های مطالعاتی مشترک»، «انجام پروژه‌های علمی مشترک» و «راهنمایی مشترک پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها» عنوان کرد.

 

 در ادامه، رئیس دانشگاه سالنتو نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه علم و صنعت ایران، از پیشنهادهای مطرح‌ شده استقبال و بر گسترش همکاری‌ها در قالب ارائه مدارک مشترک در مقاطع تحصیلات تکمیلی، برگزاری مدارس تابستانی و زمستانی، انتشار مجلات علمی مشترک و تعریف سمپوزیوم‌های علمی در حوزه‌های مورد علاقه مشترک، تأکید کرد.
در پایان این نشست، به منظور تثبیت و رسمیت‌بخشی به همکاری‌های آینده، تفاهم‌نامه‌ای میان دو دانشگاه به امضا رسید که چارچوب اجرایی تعاملات علمی، پژوهشی و آموزشی میان طرفین را مشخص می‌سازد.

پیش از برگزاری نشست رسمی، هیأت دانشگاه سالنتو با حضور در مرکز فناوری‌های عصبی دانشگاه علم و صنعت ایران، از نزدیک با آخرین دستاوردهای این مرکز تخصصی آشنا و از بخش‌های مختلف آزمایشگاهی آن بازدید کردند. در این بازدید، مدیران و کارشناسان مرکز، گزارشی از فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی این مرکز ارائه دادند.
در ادامه، میهمانان با همراهی مدیر دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی، در دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی حضور یافتند و در نشستی صمیمانه که با
حضور رییس دانشکده، اعضای هیأت علمی و جمعی از دانشجویان برگزار شد، شرکت کردند. در این نشست، طرفین با اشاره به پیشینه غنی تاریخی، فرهنگی و هنری ایران و ایتالیا، در خصوص ظرفیت‌های بالقوه همکاری در زمینه معماری، طراحی شهری و میراث فرهنگی بحث و تبادل نظر کردند. همچنین پیشنهادهایی برای تعریف پروژه‌های مشترک تحقیقاتی، ترجمه متون، تبادل دانشجو و برگزاری کارگاه‌های تخصصی مطرح شد.

 
          

دانشگاه علم و صنعت ایران میزبان نخستین المپیاد هوش مصنوعی دانشگاه‌های جهان اسلام در ۲۰۲۶

 | تاریخ ارسال: 1403/12/20 | 
دانشگاه علم و صنعت ایران به‌عنوان میزبان رسمی نخستین المپیاد هوش مصنوعی دانشگاه‌های جهان اسلام انتخاب شد. این انتخاب طی مجمع عمومی اخیر CINVU تحت نظر کمیته دائمی همکاری‌های علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی (COMSTECH) در بهمن ماه ۱۴۰۳ (فوریه۲۰۲۵)  صورت گرفت.
این المپیاد در سال ۲۰۲۶ برگزار خواهد شد و هدف آن گردهم‌آوردن درخشان‌ترین استعدادهای دانشگاهی جهان اسلام برای نمایش نوآوری‌های هوش مصنوعی، تقویت همکاری‌های علمی و فناورانه، و توسعه تعاملات بین‌المللی در این حوزه می باشد.
جزئیات بیشتر درباره زمان‌بندی المپیاد، نحوه ثبت‌نام و فرصت‌های مشارکت به‌زودی منتشر خواهد شد و علاقه‌مندان می‌توانند با دنبال کردن اخبار و اطلاعیه‌های مربوطه، در این رویداد علمی بین‌المللی شرکت نمایند و از فرصت‌های پیش رو بهره‌مند شوند.
 

جلسه آنلاین توسعه همکاری های علمی بین دانشگاه علم و صنعت ایران و دانشگاه پلی تکنیک سنت پترزورگ روسیه

 | تاریخ ارسال: 1403/8/30 | 
مسئولان دانشگاه علم و صنعت ایران و دانشگاه پلی‌تکنیک سنت پترزبورگ روسیه، روز دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳، جلسه‌ای آنلاین برای بررسی و توسعه همکاری‌های علمی برگزار کردند. در این نشست، مدیر و معاون دفتر همکاری‌های علمی بین‌المللی دانشگاه علم و صنعت ایران، مدیر بین‌الملل و تعدادی از مسئولان دانشگاه پلی‌تکنیک حضور داشتند.
در این جلسه باتوجه به این که دانشگاه علم و صنعت ایران به عنوان محور همکاری های علمی میان دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه پلی تکنیک سنت پترزبورگ می باشد، موضوعات مهمی از جمله تجدید تفاهم‌نامه همکاری بین دو دانشگاه، برگزاری رویدادهای علمی آنلاین و آموزش زبان روسی به دانشجویان مورد بررسی قرار گرفت. طرفین در پایان، ضمن ابراز رضایت از توافقات به‌دست‌آمده، بر لزوم برنامه ریزی جهت گسترش و تعمیق همکاری‌های علمی و آموزشی در آینده تأکید کردند. این همکاری‌ها می‌تواند به ارتقاء سطح علمی و تبادل فرهنگی بین دو دانشگاه و کشور کمک کند.



 
 

نشست مجازی دانشگاه علم و صنعت ایران و دانشگاه البیان عراق

 | تاریخ ارسال: 1403/8/22 | 
روز یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳، نشستی میان مسئولان دانشگاه علم و صنعت ایران و دانشگاه البیان عراق برگزار شد. در این جلسه، مدیر و معاون دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه علم و صنعت ایران، و دستیار رئیس دانشگاه در امور بین‌الملل و معاون علمی و آموزش دانشگاه البیان حضور داشتند.
این نشست با هدف ایجاد همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف علمی و آموزشی برگزار شد. در این جلسه، طرفین بر اهمیت تبادل اعضای هیئت علمی و دانشجو، اجرای پروژه‌های مشترک تحقیقاتی و توسعه سایر همکاری‌های علمی تأکید کردند. دانشگاه البیان عراق یکی از دانشگاه های با رتبه بسیار خوب در بین دانشگاه های خصوصی عراق بوده و در شهر بغداد واقع است.
مسئولان هر دو دانشگاه با اشاره به ظرفیت‌های علمی و پژوهشی موجود، ابراز امیدواری کردند که در آینده نزدیک، توافقات عملی و همکاری‌های دوجانبه در سطح  مناسبی آغاز گردد. این همکاری‌ها می‌تواند به بهبود کیفیت آموزشی و پژوهشی در هر دو کشور کمک کرده و فرصت‌های جدیدی را برای دانشجویان و پژوهشگران فراهم کند.


 
 

ارتقای ۱۵ پله ای دانشگاه علم و صنعت ایران در رتبه بندی آسیایی کیو اس ۲۰۲۵

 | تاریخ ارسال: 1403/8/19 | 
در تازه‌ترین رتبه‌بندی آسیایی کیو اس (QS) ۲۰۲۵، دانشگاه علم و صنعت ایران با ارتقایی ۱۵ پله‌ای، موفق به کسب رتبه ۱۵۱ از میان ۹۸۴ دانشگاه آسیایی شد. جایگاه دانشگاه علم و صنعت، به عنوان یکی از ۳۲ دانشگاه ایرانی حاضر در این رتبه‌بندی، نمایانگر تلاش‌های مستمر دانشگاه در زمینه‌های علمی و پژوهشی است. رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی کیو اس بر اساس چهار معیار اصلی انجام می‌شود که هر کدام وزن مشخصی دارند. این معیارها شامل تعامل جهانی (۲۰ درصد)، تجربه یادگیری (۱۵ درصد)، اشتغال‌پذیری و نتایج (۲۰ درصد) و پژوهش (۴۵ درصد) هستند. دانشگاه علم و صنعت ایران با تکیه بر توانمندی‌های علمی و پژوهشی خود، به ویژه در حوزه پژوهش، موفق شده است در این نظام رتبه بندی به رتبه ۱۵۱ در یبن دانشگاه های آسیایی دست یابد، در حالی که سال گذشته در جایگاه ۱۶۶ قرار داشت. گفتنی است دانشگاه علم و صنعت ایران در آخرین رتبه بندی جهانی (۲۰۲۴) منتشر شده همین نظام رتبه بندی در بین تمامی دانشگاه های دنیا در رتبه ۴۳۶ قرار دارد.

نظام رتبه بندی کیو اس یکی از معتبرترین و شناخته‌شده‌ترین نظام‌های ارزیابی دانشگاه‌ها در سطح جهانی است و با توجه به معیارهای متنوع آن و تأکید بر پژوهش‌های علمی و بین‌المللی، موفقیت دانشگاه علم و صنعت ایران در این رتبه‌بندی‌ها نشان‌دهنده تعهد دانشگاه به استانداردهای جهانی و تلاش برای ارتقای کیفیت آموزشی و پژوهشی است.

 


امضای تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه علم و صنعت ایران و موسسه مکانیک دانشگاه لومونسوف مسکو

 | تاریخ ارسال: 1403/8/2 | 
در راستای تقویت همکاری‌های علمی بین‌المللی، دانشگاه علم و صنعت ایران و مؤسسه مکانیک دانشگاه دولتی لومونسوف مسکو در کشور روسیه، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند که نشان‌دهنده تعهد هر دو دانشگاه به گسترش دانش و همکاری‌های علمی در سطح جهانی است و می‌تواند به تحقق اهداف بلندمدت در حوزه‌های علمی مرتبط با رشته مهندسی مکانیک کمک کند.
این تفاهم نامه فرصت‌های جدیدی برای توسعه پروژه‌های تحقیقاتی مشترک، تبادل دانشجو و استاد، و ارتقاء سطح آموزشی و پژوهشی در دانشکده های نظیر فراهم می‌کند. همچنین با تاکید بر نوآوری و پیشرفت در زمینه‌های علمی مختلف، این همکاری می‌تواند گامی مثبت در جهت تقویت همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه قلمداد شود.  

صعود پنجاه پله‌ای جایگاه دانشگاه علم و صنعت ایران در رتبه‌بندی تایمز ۲۰۲۵

 | تاریخ ارسال: 1403/7/20 | 
مطابق نتایج جدیدترین رتبه‌بندی جهانی دانشگاه‌ها در سال ۲۰۲۵ توسط نظام رتبه‌بندی تایمز، دانشگاه علم و صنعت ایران با ارتقای چشمگیر جایگاه خود، به رتبه ۳۵۱-۴۰۰ جهانی و مقام دوم کشور در بین کل دانشگاههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت دست یافته است. شایان ذکر است این رتبه جهانی بهترین رتبه ای است که دانشگاه علم و صنعت ایران که تا کنون به آن دست یافته است.
در رتبه‌بندی ۲۰۲۵ تایمز، از بیش از ۳۵ هزار دانشگاه جهان حدود ۲۸۰۰ موسسه و دانشگاه از سرتاسر جهان حایز شرایط رتبه بندی شدند که دانشگاه علم و صنعت ایران با صعود قابل توجه پنجاه پله‌ای، موفق به کسب رتبه ۳۵۱-۴۰۰ در آن شد. برای ارزیابی دانشگاه‌ها در این رتبه‌بندی، ۵ معیار «آموزش» با تاثیر ۲۹.۵ درصد، «محیط پژوهشی» با تاثیر ۲۹ درصد، «کیفیت پژوهش» با تاثیر ۳۰ درصد، «چشم‌انداز بین‌المللی» با تاثیر ۷.۵ درصد و «فناوری» با تاثیر ۴ درصد مد نظر قرار گرفته می گیرد.
شایان ذکر است رتبه‌بندی تایمز، یکی از مشهورترین نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی دانشگاه‌ها است که اولین بار در سال ۲۰۰۴ با همکاری تایمز و کیو اس تحت عنوان رتبه‌بندی «تایمز-کیو اس» و از سال ۲۰۱۰ به بعد با همکاری موسسه تامسون رویترز منتشر شد.
ارتقای چشمگیر جایگاه جهانی دانشگاه را به اساتید، دانشجویان و کارکنان این دانشگاه پرافتخار تبریک گفته، دوام توفیقات دانشگاهیان علم و صنعت ایران را آرزومندیم.
روند ارتقای جایگاه دانشگاه در این رتبه بندی بین المللی در نمودار زیر نشان داده شده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر از نتایج این رتبه بندی به آدرس زیر مراجعه فرمایید.
https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/latest/world-ranking

کسب جایگاه نخست دانشگاه‌های صنعتی کشور توسط دانشگاه علم و صنعت ایران در رتبه بندی لایدن 2024 کسب جایگاه نخست دانشگاه‌های صنعتی کشور توسط دانشگاه علم و صنعت ایران در رتبه بندی لایدن ۲۰۲۴

 | تاریخ ارسال: 1403/4/27 | 
آخرین رتبه بندی نظام رتبه بندی لایدن برای سال ۲۰۲۴ منتشر شد که بر اساس آن دانشگاه علم و صنعت ایران موفق به کسب رتبه ۴۸۶ جهانی در بین ۱۵۰۶ دانشگاه از سراسر جهان و کسب رتبه اول در بین دانشگاه های صنعتی کشور شد. تعداد دانشگاه های حاضر از ایران در این نظام رتبه بندی ۴۶ دانشگاه است که نسبت به تعداد دانشگاه های ایران در سال گذشته تفاوتی نداشته است.

لایدن یکی از نظام های معتبر ارزیابی دانشگاهی است که هر ساله دانشگاه های برتر دنیا را بر اساس مجموعه ی پیچیده ای از شاخص‌های معتبر علم سنجی مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار می دهد. دانشگاه‌های جهان با دودسته شاخص وابسته به اندازه و مستقل از اندازه در قالب ۴ معیار کلی مرجعیت علمی، دیپلماسی علمی، دسترسی آزاد به انتشارات و تنوع جنسیتی در رتبه بندی لایدن مورد ارزیابی قرار گرفتند. در رتبه بندی لایدن از تولیدات علمی دانشگاه ها در نمایه های پایگاه WoS  شده استفاده است. بازه زمانی لحاظ شده در تولیدات علمی دانشگاه‌ها ۲۰۲۲ -۲۰۱۹ و استنادها تا پایان سال ۲۰۲۳ می باشد. در این بندی رتبه تنها شکل محصولات علمی پذیرفته شده، مقاله فنی (Technical paper) و مقاله مروری هستند و سایر قالب های انتشاراتی مانند کتاب و مقاله کنفرانس و... از بررسی حذف می شوند.

شایان ذکر است رتبه جهانی دانشگاه علم و صنعت ایران در هریک از معیارهای فوق الذکر نیز به شرح جدول ذیل می باشد:
 
معیار رتبه
مرجعیت علمی (تاثیر علمی) ۳۶۱
دیپلماسی علمی ۵۵۷
دسترسی آزاد به انتشارات ۵۵۷
تنوع جنسیتی ۵۴۵
رتبه کلی ۴۸۶

سایر مطالب این بخش